• بادئ الموضوع بادئ الموضوع zeinab bahaa
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
  • المشاهدات 803

zeinab bahaa

زيزوومي VIP
★★ نجم المنتدى ★★
إنضم
15 أكتوبر 2019
المشاركات
1,766
مستوى التفاعل
3,031
النقاط
4,625
الإقامة
مصر
غير متصل
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أخوتي الكرام أقدم لكم اليوم طريقة عمل
أصابع زينب بسميد البسبوسه
وأصابع زينب تعد من أكثر الحلويات التي يفضلها الكثير وخاصتا في شهر رمضان الكريم، كل عام وحضراتكم بخير.

الـــمــقــاديـــر\\\
2كوب وربع دقيق ابيض
_ 100 جرام سيمولينا ( سميد بسبوسه ناعم )
2 ملعقه كبيره سمنه
2 معلقه كبيره زيت مقدوح و بارد ( و دي تكة مهمه )
معلقه صغيره خميره فوريه
رشه ملح
معلقه كبيره سكر
معلقه ينسون ناعم
معلقه شمر مطحونين ناعم جدااً ( اضافتهم اختيارى ) لكن بيعطوا نكهه رائعه للأصابع
_ 3/4 كوب ماء دافىء او اقل
زيت زياده و ساخن للقلى
مقادير الشربات \\
3 كوب سكر
كوب و ربع ماء
عصير ليمونه
معلقه فانيلياا

الـــطـــريــقــة \\
اولاً نجهز الشربات \\
نضع السكر و الماء على النار بدون تقليب و بعد الغليان نضيف عصير الليمون و يترك يغلى لمدة 15 دقيقه تقريبااً حتى يكون سميك و بعد ما نطفى النار نضيف الفانيليا حتى نحتفظ برائحتهااا
ثانيا طريقه عمل اصابع زينب \\

اولا \\ نضيف كل المكونات الجافه على بعض و نقلبهم جيدااً
( الدقيق الابيض و السيمولينا و الخميره و السكر و زرة الملح و الشمر و الينسون الناعم )
ثانيا \\نقدح معلقتين زيت و نتركهم حتى يبردوا تمامااً
ثالثا \\نضف للمكونات الجافه الزيت مع معلقتين سمنه بحرارة الغرفه
و نعجن المكونات مع اضافه الماء الدافىء شويه شويه
رابعا\\ ممكن نستخدم 1/2 كوب ماء فقط حتى تتلم العجينه و لا تلتصق باليد
نغطيها و نتركها نصف ساعه ترتاح
خامسا \\نحضر العجينه نقطعها فى كور صغيره و متساويه حجم عين الجمل
و نشكلها اصابع طول اصبع السبابه
سادسا \\ و على المبشره نقوم بفرد الاصابع حتى نحصل على الشكل المميز
و بحركه خيفه نقوم بلفه اسطوانى و نشكل باقى المقدار
ثم نغطيها ببلاستك و نتركها تخمر لمده ساعه
سابعا\\نحمرها فى زيت غزير و ساخن حتى تأخذ لون ذهبى
و توضع فى الشربات الثقيل البارد لمده 3 دقائق حتى تتشرب جيدااً
و بعدها توضع فى مصفى حتى تتصفى من الشربات الزائد
و ترص في طبق للتقديم
وصحه وعافيه عليكم جميعا
 

توقيع : zeinab bahaa
عودة
أعلى